Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Best of Semmitmondás - Fidesz
  2009-10-25 11:08:08, vasárnap
 
  Best of Semmitmondás - Fidesz (lemez )kritika

2009.10.18.-16:38:44

Az immár húszéves rockzenei formáció a múlt hónapban új válogatáslemezzel jelentkezett. A Fidesz aktuális korongján az elmúlt 5-8 év slágerlistás dalai szólalnak meg. Az album 10 számot tartalmaz, lássuk hát, mi maradandót alkottak a fiúk az elmúlt években.

Tracklist
- Soha többé
- A kötél
- Párbaj
- Nem engedjük...
- Nem tűrjük...
- 72 óra
- Kordonbontó
- 56 százalék
- Joga van
- Felszólítjuk!

Támogatók: RTL Klub, TV2, Mazsihisz, HírTV, Magyar Nemzet

Ovi - ének, dalszöveg / Kövér - basszusgitár / Navra - akusztikus és elektromos gitár / Pölczi - vokál, dalszöveg / Szijjártó - vokál, szintetizátor / Varga - szaxofon / Kósa - gitár / Deutsch - dobok

Soha többé - a zenekar egy régebbi balladája. Ritka alkalom, hogy a visszafogott háttéremberé, Pokornié a főszerep, de a kezdésre nem lehet panasz. Kellő beleéléssel énekel az apák bűnéről, amiért aztán a gyermeknek kell majd megfizetni. A második refrén után azonban elveszik a hitelesség. A szöveg első részében felállított erkölcsi mérce semmisé válik. A megtört belenyugvás nem teljesedik ki és nem válik kézzelfoghatóvá. Felszínes, őszintétlen lesz az előadás, kérdéseket és űrt hagyva a hallgatóban.

A Kötél - igen, bizony ilyen, ha egy basszusgitáros kerül a mikrofonhoz! Kövér, aki egy egészen más stílusból került a bandához, most láthatóan bizonyítani akar. Ezen a ponton hozza az album a várt lendületet, talán szerencsésebb is lett volna ezt választani nyitószámnak. Az interjúkban jellemzően halk szavú Kövér emberesen - mondhatni kurucosan - csap a húrok közé, szívet melengető mind a szöveg, mind a szókimondás és a death-metálba hajló aláfestés is. Kemény szavak, ehhez méltó kemény zenei támogatással. De a gitárszóló után elfogy a lendület. Itt kellene még úgy istenesen belehúzni, zúzni egyet, de Kövér elveszíti a tempót, leereszt. Sőt, ha többször meghallgatjuk, mintha kacsintana egyet és a bajsza alatt egy hamiskás mosollyal azt mondaná: kérem ez itt csak játék, dehogyis gondoltam én ezt komolyan.

Párbaj - az első, ahol a megszokott frontember, Ovi áll végre a mikrofonhoz, és mindjárt egy duettel kezdi. Egy szokatlan, harcos duettel. Itt a két előadó nem a hasonlóságát, hanem különbözőségét igyekszik kidomborítani. Máshogy nem is lehetne, hiszen Fecó, a MSZP Band botrányhőse a ,,kihívó". Amikor az eredeti változat megjelent, még nagyon benne volt a levegőben a kérdés, hogy melyikük is a jobb? Ez mára sajnos eldőlt. Amit Ovi ebben a duettben felmutatott, az bizony harmatgyenge produkció. Fecó lendülettel, felkészülten, összeszedetten nyújtott profi előadást. Hogy ez mennyire hiteles, hogy ő ezt komolyan gondolja-e, más kérdés, de akkor és ott lemosta Ovit a színpadról. Majd' húszévnyi pályafutás után Ovi szinte a mikrofonba kapaszkodva, kétségbeesetten próbálja követni partnerét, de már a szám elején egyértelmű mindenki számára ennek a hiábavalósága. Ovi, nem elég a szív, a naiv jóhiszeműség! Igazi lendület kell! Ha párbajról van szó, hadd higgye el a közönség, hogy ez életre-halálra szól, hogy értünk is harcolsz és nem csak az a lényeg, hogy ezt is letudd végre. Pár éve ez a dal lehetett a fordulópont, amikor is a zenekarral kapcsolatos utolsó illúzióinknak is vége lett.

Nem engedjük - három éve egy új stílussal próbálkozott a banda. Lehet én öregszem, de ezek már nem azok a dalok, amikkel 20 éve megalapozta a csapat a hírnevét. A szám címével szemben mi sajnos megengedjük, hogy ilyen zenét tegyenek elénk, hiszen jól fogy a lemez, az eladások folyamatosan rekordokat döntögetnek. Igen, anyagilag rendben is van. De zeneileg? A refrén üres felszólításként hat, pusztába kiáltott szó. Nincs a szöveget zeneileg támogató, magával ragadó ritmus, csak unottan csordogálnak az ütemek és mi fáradtan nézünk magunk elé, hogy ennek kéne lázba hozni minket? Erre csápoljunk az első sorban? Ez egy kanál vizet nem hoz forrásba, nem egy stadionnyi tömeget.

Nem tűrjük - ismét egy szám az előbb említett új stílusból. Hogy mi célból rakták így egymás mellé őket, az biza rejtély. Ha csak nem az volt az ok, hogy már az album közepén biztosak lehessünk: ,,Valami véget ért, Valami fáj". Mert erre a trackra további szót kár vesztegetni.

72 óra - az album legfilozofikusabb témájú szerzeménye. A hangzatos, bátor ígéretről szól, amit remélünk, hogy csak a távoli jövőben kell majd tettekkel bizonyítani. Addig van idő kiszínezni fogadalmainkat, van idő hiú reményt táplálni - de aztán eljön a számadás. Azt hisszük, addig talán történik majd valami, de nem, az idő és a sors könyörtelen. Ott állunk majd beváltani nem mert ígéreteinkkel és az önmagunkkal szemben érzett, feldolgozhatatlan csalódással. Túl kicsik voltunk, mikor merni és tenni kellett volna. Nincs hová hátrálni lelkiismeretünk elől, csak önkritika kérdése, hogy mivel illetjük hangzatos fogadalmainkat. Tévedéssel, vagy hazugsággal.

Kordonbontó - mondhatnánk, hogy a remény dala? Előkerülnek végre a keményebb hangszerek. Fém fém ellen, ahogy egy rockbandától elvárhatjuk! Nincs mese, a rövid akusztikus bevezető után valami elkezdődik, amit már régóta vártunk. Nincs tinicsapatos szépelgés, csak dübörgő basszus, pergő dobok és visító gitár. A banda minden tagja élni kezd, magával ragadó a produkció, felpörget, szinte látjuk a határozott célt, ami felé a vad tombolás tart... aztán vége. Érthetetlen. Meghal a ritmus, a szinti hangzás válik dominánssá, az ének pedig motyogásba fullad. Mintha a dal elejét próbálná kimagyarázni, véletlenné és meg nem történté tenni. Ha ez volt a cél, az maradéktalanul sikerült. Valószínűsíthető, hogy a szám utolsó 2 perce alatt tízezernyi rajongót veszített a csapat.

56 százalék - egy kísérlet. A dalt évek óta játsszák szinte minden adón, de egy kis különbséggel - a refrénben hónapról hónapra változik egy szám. Az első pár alkalommal valóban érdekesnek tűnt ez a szokatlan kezdeményezés, de idővel egyre öncélúbbnak kezdett hatni. A lehetőség adott volt a sikerre, de ehhez nem elég refrént ismételgeti évekig. Ez így a lehetőségek elpuskázása, a célok hiányának vallomása. Hiába a nagyívű dallam, a virtuóz szóló, a közönség már nem hiszi el, hogy ez dal róla szól.

Joga van - egy szerzemény arról, hogy hinni kell magunkban. Mutassunk példát, formáljuk a világot - és rajongóinkat - magunk körül, merjünk és tegyünk azért, hogy jobb legyen. Majd mi vezetünk - sugalmazza az énekes, de közben mintha elengedné a kezünket. Tedd csak te, hallgató, az enyém a szó, tiéd a tett. Jogod van, tedd ha mered - ha sikerül, én újra ott állok majd melletted. A dal végére azonban megértjük, hogy már senki nem áll mellettünk, ha akarunk valamit, nekünk kell döntenünk és tennünk, miénk a felelősség. Itt már nincs szívből jövő dallam, csak megalkuvás és a kassza csengése.

Felszólítjuk! - az utolsó szám. Ha nem ismernénk ilyen régóta a csapatot, azt is hihetnénk, hogy ez itt bizony egy paródia, egy kis öngúny a végére. De nem. Komolyan gondolták. A banda új üdvöskéje, Szijjártó neve fémjelzi a produkciót. A produkció ez esetben alsó hangon értendő. Monoton előadás, semmitmondó szöveg. Az egésztől olyan érzésünk támad, mintha ezeket a szavakat valaki egyszer már kiköpte volna és az énekes unottan, újrarágva előadná. Ugyanazt a vonalat folytatja, amit a negyedik és ötödik szám - de abból a sorozatból már a második is felesleges volt.. Ha valaki eddig még azt hitte, hogy visszaköszön valami a régi lendületből, akkor itt válik teljesen bizonyossá, hogy nem - ez a zenekar mélyrepülése. A dal méltó befejezése a gyenge lemeznek - és súlyosabb esetben az egykor szebb napokat látott zenekar karrierjének is.

Kinek is ajánlhatnám ezt az albumot? Őszintén: gondban vagyok. Ennek produkciónak túlságosan drága ára van. A legőszintébb, ha azt mondom, kizárólag azoknak a rajongóknak ajánlom, akik valaha, egy régi lemez hallgatása közben esküt tettek, hogy holtomiglan, holtodiglan: Fidesz. Ha hamis, ha nem szívből szól és már csak pénz számít - akkor is. Pár éve még volt néhány sikeresebb, tömegeket vonzó, bár valódi tartalom nélküli koncert, de mára - mondanivaló híján - ezek is elmaradtak. Annyit azért fel kell hozni a srácok védelmében, hogy az elmúlt évekbeli produkcióikból sokkal jobb válogatást nem lehetett volna összeállítani. A legnagyobb eredményük valószínűleg az a kétes dicsőség, hogy gyenge szereplésük méltatlan sikerekhez juttatta a rivális bandákat.

Merre tovább? A rajongói mag még stabil, de az évekig játszott gyenge produkciók nem múlnak el következmények nélkül. Hírek röppennek fel lehetséges régi-új tagokról, P. Sanyáról, de ha ez valóban több, mint kósza pletyka, akkor a közeljövőben inkább csak a gangster-rap rajongók számíthatnak akusztikus élvezetre a csapattól. Aki pedig minőségi zenét szeretne, az megy és keres egy új, tisztább hangot.

VJack


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=13509
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: valószínűsíthető, lelkiismeretünk, kétségbeesetten, felszólításként, kézzelfoghatóvá, fogadalmainkat, következmények, összeszedetten, maradéktalanul, produkcióikból, basszusgitáros, különbözőségét, illúzióinknak, szerencsésebb, kidomborítani, ígéreteinkkel, meghallgatjuk, szintetizátor, hiábavalósága, összeállítani, kezdeményezés, kimagyarázni, legőszintébb, produkciónak, karrierjének, felszólítjuk, basszusgitár, különbséggel, visszafogott, harmatgyenge, háttéremberé, számíthatnak, nyitószámnak, semmitmondás, folyamatosan, valószínűleg, immár húszéves, múlt hónapban, elmúlt években, régebbi balladája, visszafogott háttéremberé, apák bűnéről, gyermeknek kell, második refrén, szöveg első, megtört belenyugvás, basszusgitáros kerül, ponton hozza, várt lendületet, interjúkban jellemzően, húrok közé, death-metálba hajló, Magyar Nemzet, MSZP Band, Amit Ovi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Png nő  Radikális szeretet  Makszim Gorkij gondolata  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  Egy lelki imádság  Fehér virág  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png kutya  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Örülök, hogy látlak!  Png kislány  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Varga János Veniam - Fontos sz...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Elköszönt  Elköszönt  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy hatékony szolga  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szívem  Nevem  Hogy lehet megtartani  Akarat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy lelki imádság  Szívem  A televizió nem a kultúrát kép... 
Bejegyzés Címkék
immár húszéves, múlt hónapban, elmúlt években, régebbi balladája, visszafogott háttéremberé, apák bűnéről, gyermeknek kell, második refrén, szöveg első, megtört belenyugvás, basszusgitáros kerül, ponton hozza, várt lendületet, interjúkban jellemzően, húrok közé, death-metálba hajló, gitárszóló után, bajsza alatt, hamiskás mosollyal, megszokott frontember, duettel kezdi, eredeti változat, duettben felmutatott, bizony harmatgyenge, mikrofonba kapaszkodva, szám elején, naiv jóhiszeműség, zenekarral kapcsolatos, szám címével, eladások folyamatosan, refrén üres, szöveget zeneileg, első sorban, kanál vizet, stadionnyi tömeget, előbb említett, biza rejtély, album közepén, trackra további, album legfilozofikusabb, távoli jövőben, sors könyörtelen, önmagunkkal szemben, remény dala, keményebb hangszerek, rockbandától elvárhatjuk, rövid akusztikus, banda minden, határozott célt, szinti hangzás, ének pedig, maradéktalanul sikerült, szám utolsó, dalt évek, refrénben hónapról, szokatlan kezdeményezés, lehetőség adott, lehetőségek elpuskázása, célok hiányának, nagyívű dallam, virtuóz szóló, szerzemény arról, világot &#8211, kassza csengése, utolsó szám, egésztől olyan, szavakat valaki, énekes unottan, vonalat folytatja, régi lendületből, zenekar mélyrepülése, gyenge lemeznek, egykor szebb, rajongóknak ajánlom, régi lemez, srácok védelmében, elmúlt évekbeli, legnagyobb eredményük, rivális bandákat, évekig játszott, közeljövőben inkább, gangster-rap rajongók, valószínűsíthető, lelkiismeretünk, kétségbeesetten, felszólításként, kézzelfoghatóvá, fogadalmainkat, következmények, összeszedetten, maradéktalanul, produkcióikból, basszusgitáros, különbözőségét, illúzióinknak, szerencsésebb, kidomborítani, ígéreteinkkel, meghallgatjuk, szintetizátor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.